Citaten

„Geef ons de tijd, en we werken onszelf uit de put. En echt, jullie krijgen elke euro terug – mét rente.”

De Griekse europarlementariër Anni Podimata, Algemeen Dagblad, 20 juni.

„Ik vind Tsjechov een vrij irritante schrijver, in die zin van dat lamlendige, dat vervelende en die eindeloos wachtende mensen. Daar word ik knettergek van.”

Barry Atsma, acteur in de op Tsjechov gebaseerde voorstelling De Russen, Holland Festival 2011, 19 juni.

„De koe vraagt de slager toch ook niet om gezellig te komen melken.”

Joop Mulder, artistiek directeur van het Oerolfestival, legt uit waarom hij staatssecretaris Zijlstra (Cultuur, VVD) niet heeft uitgenodigd, Opium op Oerol, 21 juni.

„Wanneer cultureel Nederland in een negatieve spiraal terechtkomt, waar veelbelovende initiatieven geen kans krijgen en bloeiende hoogwaardige kunstuitingen worden gesmoord, heeft zelfs een succesvol cultureel ondernemer het bijzonder moeilijk.”

Ernst Veen, directeur van de Hermitage Amsterdam, spreek de Vaste Kamercommissie cultuur toe, 20 juni.

„Ik kreeg de indruk dat het concept van dat zogenaamde competentiegerichte leren een hele hoop ellende teweegbracht.”

Geert Dales, voormalig bestuursvoorzitter van Hogeschool InHolland, Spraakmakende zaken, 21 juni.

„Volgens de rechter zat ik op de grens van discriminatie. Maar niet van strafbare discriminatie. Dat kan hè. We kennen in Nederland ook positieve discriminatie. Maar dat heet dan diversiteitsbeleid. Dat mag. En wat ik heb gedaan, mag dus blijkbaar ook. Voor mij is belangrijk dat ik de wet niet heb overtreden.”

De deze week vrijgesproken PVV-leider Geert Wilders, de Volkskrant, 24 juni.

„Het vonnis van de rechtbank geeft geen blijk van sociale moed.”

Advocaat Gerard Spong over de vrijspraak van Wilders, Nieuwsuur, 23 juni.

„Wij hebben gewonnen. Nederland heeft gewonnen. De tirannie van de islam, die mij een vluchteling heeft gemaakt, heeft in Amsterdam verloren van de rechtsstaat.”

Afshin Ellian, hoogleraar sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit over de vrijspraak van Wilders, Elsevier, 24 juni.

„Velen schreven Bouterse af en zagen hem als de grootste moordenaar van Suriname. Maar wij hebben hem omarmd, want in de Bijbel staat dat iedereen die tot Hem komt nooit zal worden verstoten. Of het nu gaat om dieven, moordenaars of hoereerders, iedereen is welkom.”

Voorganger Steve Meye van de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin, de grootste Volle Evangelie Gemeente van Suriname, Trouw, 23 juni.