Weer

Met een naar zuidelijke richting draaiende wind wordt in de loop van het weekeind warme lucht aangevoerd. Vanavond valt echter in het noordoosten eerst nog een bui. Verder is het vrij helder. In de loop van de nacht neemt vanuit Zeeland de bewolking toe, er nadert een regenstoring. Het wordt vannacht tussen 8 en 11 graden in het binnenland en 12 of 13 graden langs de kust.

Morgen zal het lange tijd bewolkt en vrij regenachtig zijn. Pas ’s avonds komen vanuit het zuidwesten opklaringen voor. De temperatuur stijgt tot rond 17 graden, in Brabant en Limburg plaatselijk 19 graden. Er waait een zuidwestelijke bries met aan de kust kracht 5 tot 6.

Zondag neemt de wind af. In het noordoosten valt nog een enkele bui, maar verder is het droog, met vooral langs de kust en in Zeeland veel zon.

De maximumtemperatuur varieert van 19 graden op Terschelling tot 26 graden in Brabant en Limburg.

Maandag verloopt zonnig, droog en warmer. Het kan op veel plaatsen rond 30 graden worden met een matige naar zuidoost draaiende wind.

Dinsdag pakt de temperatuur nog hoger uit: plaatselijk 34 graden. In de avond en nacht volgen (onweers)buien, gevolgd door afkoeling.