Opinie

    • Ik

Vrouwe Justitia’s blindheid

Woensdag diende een rechtszaak van mijn dochter bij de rechtbank te Utrecht. Wie denkt daar zomaar even binnen te lopen heeft het mis. We worden ontvangen door twee bewakers en een portier en moeten alle ijzerwaren en telefoons inleveren voor eenzelfde strenge controle als op het vliegveld. De dame achter het scanapparaat ontdekt een fotocamera

Woensdag diende een rechtszaak van mijn dochter bij de rechtbank te Utrecht. Wie denkt daar zomaar even binnen te lopen heeft het mis. We worden ontvangen door twee bewakers en een portier en moeten alle ijzerwaren en telefoons inleveren voor eenzelfde strenge controle als op het vliegveld. De dame achter het scanapparaat ontdekt een fotocamera in de tas van mijn dochter. Ze legt uit dat fotograferen in het gerechtsgebouw verboden is en we moeten de camera achterlaten.

De telefoons mogen wel mee naar binnen. Op ons aangeven dat de telefoons uitstekend kunnen fotograferen en filmen luidt het antwoord:„U moet in het gerechtgebouw in de gelegenheid zijn om te kunnen telefoneren.”

Fred Koops

    • Ik