‘Van den Brom volgt Ferrer op als trainer Vitesse’

John van den Brom verruilt ADO Den Haag voor Vitesse. De 44-jarige Amersfoorter zou in Arnhem Albert Ferrer opvolgen en een contract voor twee seizoenen tekenen. Dat meldt de NOS vanavond.

Update 21.52u: Beide clubs ontkennen tegenover persbureau Novum dat er al een akkoord is bereikt over de overgang van Van den Brom.

Assistent Maurice Steijn volgt hem op bij ADO Den Haag. Een woordvoerder van Vitesse ontkent tegenover persbureau Novum dat al sprake is van een overeenkomst. “Ik heb zojuist met mijn directeur gesproken en er is geen nieuws”, meldt Maurice Stam namens de Arnhemmers.

Bij ADO zou Steijn de taken van de scheidend trainer overnemen. De assistent zat na het vertrek van Raymond Attevelt in 2010 al enkele duels als eindverantwoordelijke op de bank.

Van den Brom loodste ADO in zijn eerste jaar in de Eredivisie naar Europees voetbal. Daarvoor was hij drie jaar trainer bij AGOVV Apeldoorn. Als speler kwam de gewezen middenvelder in ruim elf seizoenen tot 324 duels voor Vitesse. Daarnaast kwam Van den Brom uit voor Ajax, Istanbulspor en De Graafschap. Hij speelde twee keer voor Oranje.

    • Pim van den Dool