'Trainer Van den Brom van ADO naar Vitesse'

John van den Brom wordt waarschijnlijk de nieuwe trainer van Vitesse, de Arnhemse voetbalclub waar hij jarenlang als speler actief was. De coach van ADO Den Haag heeft volgens Voetbal International gisteren een persoonlijk akkoord bereikt met de club uit Arnhem.

Vitesse moet volgens VI nog wel overeenstemming bereiken met ADO Den Haag over de overgang. Van den Brom, die vorig jaar bij ADO begon, heeft nog een contract voor een jaar in Den Haag.

Van den Brom beleefde een heel succesvol seizoen met ADO Den Haag. De club speelde onder zijn leiding aanvallend en versloeg onder meer Ajax en PSV. ADO bereikte via de play-offs de voorronde van de Europa League.

Afgelopen woensdag maakte Vitesse bekend het contract van de Spaanse trainer Albert Ferrer niet te verlengen. De oud-speler van FC Barcelona was in november aangesteld als de vervanger van trainer Theo Bos, die wegens tegenvallende resultaten moest opstappen. Onder Ferrer ging het niet veel beter. Aan het einde van het seizoen werd, ten koste van Excelsior, op slechts één doelpunt de nacompetitie ontlopen.

Volgens VI was van den Brom deze week in de Franse badplaats Cannes een paar dagen te gast bij de steenrijke eigenaar van Vitesse, Merab Jordania uit Georgië. Jordania kocht Vitesse vorig jaar augustus en investeerde sindsdien zo’n zes miljoen euro in de spelersgroep. Ook ging Vitesse een samenwerkingsverband aan met de Engelse club Chelsea en kwam een aantal spelers met roots bij FC Barcelona naar Arnhem.

Van den Brom zei vorige week nog dat hij ooit graag trainer zou worden bij Vitesse. De oud-voetballer, die twee keer uitkwam voor het Nederlands elftal, speelde tussen 1986 en 1993 en tussen 1996 en 2000 voor Vitesse.

Tussen zijn twee periodes bij de club uit Arnhem speelde van den Brom twee jaar voor Ajax en het Turkse Istanbulspor. Nadat hij zijn carrière beëindigde bij De Graafschap, werd van den Brom jeugdtrainer bij Ajax. Ook was hij hoofd van de jeugdopleiding in Amsterdam.

Van den Brom was voordat hij bij ADO begon drie seizoenen trainer van AGOVV in de eerste divisie.