Standard Luik toch niet naar Peter Paul de Vries

Oud-VEB directeur was in gesprek met Standard, maar Waalse voetbalclub komt in Vlaamse handen.

Standard Luik komt niet in Nederlandse maar in Vlaamse handen. Sint-Truiden-voorzitter Roland Duchâtelet heeft de Waalse voetbalclub overgenomen. Dat meldt Standard op zijn website.

De Nederlandse investeringsmaatschappij Value8, de investeringsmaatschappij van oud-VEB directeur Peter Paul de Vries, leek eerder de beste papieren te hebben om Standard te kopen.

Value8 was eerder deze maand de enige gegadigde, maar moet het nu afleggen tegen Duchâtelet. De 64-jarige multimiljonair zou voor 40 miljoen euro alle aandelen hebben gekocht van de hoofdaandeelhouder Margarita Louis-Dreyfus. Nadat haar man en eigenaar van Standard Robert Louis-Dreyfus in 2009 overleed, wilde zij haar belang van de hand doen.

Duchâtelet dient zijn ontslag in bij Sint-Truiden. Hij zoekt zo snel mogelijk naar een oplossing voor de Belgische club. Volgens Het Belang van Limburg draaide Standard in de laatste vijf seizoenen een winst van 28 miljoen euro, en was de laatste jaaromzet 45 miljoen euro. De schuldenlast is met 15 miljoen euro relatief laag. Sportief gezien is Standard een subtopper. (Novum)