Murray bereikt vierde ronde Wimbledon, Zvonareva uit toernooi

Murray reageerde opgelucht nadat hij vanavond in vier sets won van Ivan Ljubicic. Foto AFP / Ben Stansall

Andy Murray heeft vanavond de vierde ronde van Wimbledon bereikt door in vier sets te winnen van de Kroaat Ivan Ljubicic. In het vrouwentoernooi werd de als tweede geplaatste Vera Zvonareva verrassend uitgeschakeld.

Murray, als vierde geplaatst, won de eerste set in zijn partij tegen Ljubicic met 6-4, waarna hij de tweede met dezelfde cijfers verloor. In de derde set was de Schot oppermachtig (6-1), maar in de vierde set kreeg hij het toch weer moeilijk. Uiteindelijk kwam het aan op een tiebreak die Murray met 7-4 won.

Titelverdediger Rafael Nadal begon rond vijf uur aan zijn derderondepartij tegen de Luxemburgse qualifier Gilles Muller. De Spanjaard had het niet makkelijk, maar won de eerste set na een tiebreak. Daarop begon het te regenen, waardoor het restant van de partij morgenmiddag moet worden gespeeld. Door de regenval in Londen is ook de partij van Robin Haase, tegen de Amerikaan Mardy Fish, naar morgen verplaatst.

In de derde ronde van het vrouwentoernooi zorgde de Bulgaarse Tsvetana Pironkova voor een daverende verrassing door de als tweede geplaatste Vera Zvonareva uit te schakelen (6-2, 6-3). De Wit-Russische Victoria Azarenka, als vierde geplaatst, voldeed wel aan de verwachtingen en rekende in drie sets af met Daniela Hantuchova (6-3, 3-6, 6-2). Venus Williams bereikte ook de laatste zestien. De Amerikaanse liet geen spaan heel van de Spaanse Maria Jose Martinez: 6-0, 6-2.

De verrassing van de dag op Wimbledon kwam al vroeg in de middag drievoudig finalist Andy Roddick in drie sets werd uitgeschakeld door de Spanjaard Feliciano Lopez. In het vrouwentoernooi had de nummer één van de plaatsingslijst, de Deense Caroline Wozniacki, weinig moeite met de Française Virginie Razzano (6-1, 6-3).

    • Pim van den Dool