Méér - totdat we erbij neervallen?

Eens in de vijf jaar wordt een post-materialistische generatie aangekondigd, die klaar is met het kapitalisme en stopt met ongebreideld consumeren. Elke keer blijkt het een loze voorspelling. Altijd streeft de mens naar beter en meer, ook nieuwe generaties. Hebben we een huis? Dan zoeken we een groter huis. We worden jaloers als een ander meer heeft bereikt en wie al jaren hetzelfde werk doet zonder hogerop te komen is ons te min. nrc.next zoekt deze zomer op pagina 3 antwoorden op levensvragen. Vandaag: waarom heeft de mens nooit genoeg? Illustratie Roel Venderbosch Roel Venderbosch

Eens in de vijf jaar wordt een post-materialistische generatie aangekondigd, die klaar is met het kapitalisme en stopt met ongebreideld consumeren. Elke keer blijkt het een loze voorspelling. Altijd streeft de mens naar beter en meer, ook nieuwe generaties. Hebben we een huis? Dan zoeken we een groter huis. We worden jaloers als een ander meer heeft bereikt en wie al jaren hetzelfde werk doet zonder hogerop te komen is ons te min.

nrc.next zoekt deze zomer op pagina 3 antwoorden op levensvragen. Vandaag: waarom heeft de mens nooit genoeg?

    • Hanina Ajarai