Dit is pas een feestje

De 17-jarige Tom Wilder uit Kent maakt een buikschuiver door een modderpoel op het Glastonbury Festival, een muziekfestival in het zuidwesten van het land. Inmiddels staat het feest bekend om zijn regenachtigheid. De 140.000 muziekliefhebbers zijn er goed op voorbereid: overal zijn poncho’s en regenlaarzen te bewonderen. Het festival begon woensdag en gaat nog door tot en met zondag. Opvallend is de grote verscheidenheid aan muziekgenres. U2 voor de rock, Beyoncé voor R&B, de singer-songwriter Paul Simon, de elektronische muziek van The Chemical Brothers en wie voor rap/garage gaat, kan terecht bij The Streets. En dat is nog maar een hele kleine greep uit het aanbod. De Britse krant The Guardian heeft op internet een hele sectie ingericht om het festival te volgen: met recensies niet alleen van optredens, maar ook van de geluidskwaliteit, eettentjes en het publiek. Ook houdt U2-gitarist The Edge een blog bij van de voorbereidingen en zijn ervaringen op het festival. Zo zette hij er al foto’s op van zijn reis naar Glastonbury. De kaartjes voor het festival zijn allang uitverkocht, maar de entreebewijzen voor de editie van 2013 (in 2012 is er geen festival vanwege de Olympische Spelen van dat jaar in Londen) kun je al reserveren. Misschien biedt dit schrale troost: tot en met zaterdag zijn er alleen maar regen- en onweersbuien voorspeld; alleen zondag zal de zon schijnen in Glastonbury. Volg Glastonbury via guardian.co.uk/music/glastonbury Foto Ben Birchall/AP Tom Wilder, 17, from Kent, slides in the mud at the Glastonbury Festival at Worthy Farm, Pilton, England Thursday June 23, 2011. The festival is often famously rainy and requires the 140,000 music fans to don waterproofs and boots. (AP Photo/Ben Birchall, PA) UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE AP

De 17-jarige Tom Wilder uit Kent maakt een buikschuiver door een modderpoel op het Glastonbury Festival, een muziekfestival in het zuidwesten van het land.

Inmiddels staat het feest bekend om zijn regenachtigheid. De 140.000 muziekliefhebbers zijn er goed op voorbereid: overal zijn poncho’s en regenlaarzen te bewonderen.

Het festival begon woensdag en gaat nog door tot en met zondag. Opvallend is de grote verscheidenheid aan muziekgenres. U2 voor de rock, Beyoncé voor R&B, de singer-songwriter Paul Simon, de elektronische muziek van The Chemical Brothers en wie voor rap/garage gaat, kan terecht bij The Streets. En dat is nog maar een hele kleine greep uit het aanbod.

De Britse krant The Guardian heeft op internet een hele sectie ingericht om het festival te volgen: met recensies niet alleen van optredens, maar ook van de geluidskwaliteit, eettentjes en het publiek. Ook houdt U2-gitarist The Edge een blog bij van de voorbereidingen en zijn ervaringen op het festival. Zo zette hij er al foto’s op van zijn reis naar Glastonbury.

De kaartjes voor het festival zijn allang uitverkocht, maar de entreebewijzen voor de editie van 2013 (in 2012 is er geen festival vanwege de Olympische Spelen van dat jaar in Londen) kun je al reserveren.

Misschien biedt dit schrale troost: tot en met zaterdag zijn er alleen maar regen- en onweersbuien voorspeld; alleen zondag zal de zon schijnen in Glastonbury.

Volg Glastonbury via guardian.co.uk/music/glastonbury