Columbo-ster Peter Falk (83) overleden

Falk samen met zijn vrouw Shera op een archieffoto uit december 2005. Foto Reuters / Fred Prouser

Peter Falk is afgelopen nacht overleden. De acteur, bekend van zijn vertolking van inspecteur Columbo, werd 83 jaar oud.

“Peter Falk is in vrede gestorven in zijn huis in Beverly Hills in de nacht van 23 juni”, zo liet een woordvoerder van de familie weten aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Falk leed aan de ziekte van Alzheimer. Hij laat zijn vrouw Shera achter en twee dochters uit een eerder huwelijk.

De acteur was in 1968 voor het eerst te zien in de detectiveserie Columbo. Hij kreeg voor zijn vertolking drie Emmy’s en een Golden Globe. Verder speelde Falk in verschillende andere series en films. Voor zijn rollen in de films Murder Inc. en Pocketful of Miracles kreeg hij een Oscarnominatie.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=leybGZjiqoE

    • Pim van den Dool