Chavez twittert weer - onduidelijkheid over gezondheid blijft

Chavez kreeg vorige week in het ziekenhuis van Havana bezoek van zijn Cubaanse bondgenoot Fidel Castro. Foto Reuters

Normaal gesproken is hij een van de meest welbespraakte wereldleiders, maar de Venezolaanse president Hugo Chavez liet al weken niet van zich horen. Tot vandaag. Hij twitterde weer vanuit Cuba, waar hij herstellende is van een operatie.

Chavez twitterde ter gelegenheid van een nationale feestdag die vandaag in Venezuela werd gevierd. “Een grote knuffel voor mijn soldaten en mijn geliefde volk”, aldus de president. “Vanuit hier (Cuba - red.) ben ik met jullie en werk ik iedere dag hard achter mijn PC.”

Chavez had tot vandaag al sinds 5 juni niet meer getwitterd, terwijl hij bekend staat als een actieve twitteraar. Ook heeft hij sinds 12 juni niet meer gebeld met de Venezolaanse staatstelevisie, terwijl hij daar altijd vrijwel dagelijks te horen was. Omdat er al weken zo weinig van de president werd vernomen groeiden de geruchten over zijn gezondheidssituatie. De Venezolaanse regering zegt echter dat Chavez gezond en sterk is.

    • Pim van den Dool