Andy Roddick uitgeschakeld in derde ronde Wimbledon

Caption: Dejected Andy Roddick of the US waves to the crowd as he leaves the court after being defeated by Spain's Feliciano Lopez at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, Friday, June 24, 2011. (AP Photo/Alastair Grant) De verslagen Andy Roddick zwaait naar het publiek na verloren te hebben van de Spanjaard Feliciano Lopez. Foto AP / Alastair Grant

Drievoudig finalist Andy Roddick is in de derde ronde van Wimbledon uitgeschakeld door de Feliciano Lopez. De Spanjaard gunde de Amerikaan geen set: 7-6, 7-6, 6-4.

Hoewel Lopez in drie sets won waren beide tennissers goed aan elkaar gewaagd. De eerste twee sets eindigden in een tiebreak, die Lopez allebei met 7-2 won. In de derde set had de ongeplaatste Spanjaard aan één break genoeg om de partij te beslissen.

In de derde ronde van het vrouwentoernooi had de als eerste geplaatste Caroline Wozniacki eerder vanmiddag weinig moeite met de Française Virginie Razzano (6-1, 6-3). Maria Sharapova, die Wimbledon in 2004 won en dit jaar als vijfde is geplaatst, rekende in twee sets af met de 17-jarige Britse Laura Robson.

De Nederlander Robin Haase speelt later vandaag nog tegen de als tiende geplaatste Amerikaan Mardy Fish. Titelverdediger Rafael Nadal komt ook nog in actie en treft de Luxemburgse qualifier Gilles Müller.

    • Pim van den Dool