3 redenen om tv te kijken

Lola zoekt Brood. Lola Brood (25 jaar) probeert samen met presentator Art Rooijakkers een antwoord te vinden op onbeantwoorde vragen die ze nog heeft over haar vader Herman Brood. De centrale vraag: ‘hoe was mijn vader toen ie beroemd was?’.Het duo ontmoet Hermans manager Koos van Dijk, The Wild Romance en de opa en oma van Lola. Die laatste twee moesten wel even wennen aan hun nieuwe schoonzoon. Lola was 15 jaar oud toen haar vader, tien jaar geleden, op het dak van het Amsterdamse Hilton hotel besloot een eind aan z’n leven te maken. Op Faceboek doet Lola een oproep, mensen die Brood ooit hebben ontmoet of een beschilderd treinkaartje van hem hebben, kunnen dat laten weten.

1 Crash

Air crash investigation: 2009 Schiphol disaster

National Geographic, 20.00-21.00 u.

Als je bang bent om te vliegen, kun je dit programma beter niet kijken. Ook al is vliegen nog zó veilig, het idee van neerstorten is zo’n horrorscenario, dat de rillingen nu al over de rug gaan. Goed. Iedereen kan zich de ramp met de boeing 737-800 van Turkish Airlines nabij Schiphol in 2009 nog wel herinneren. Over de oorzaak van de crash is nog veel onduidelijk. Was het de defecte hoogtemeter? En aan wie valt die fout te wijten? Air crash investigation duikt in de details.

2 Film

Die hard 4.0

RTL 5, 20.00-23.10 u.

De eerste Die hard-film kwam in 1988 uit. Toen vocht Bruce Willis als de New Yorkse agent John McClane tegen Duitse terroristen die mensen gijzelden in een gebouw in LA. De film was succesvol. De carrière van Bruce nam een vlucht. Hij werd gevraagd voor tal van films. En er kwamen vervolgen op Die hard, zoals Die hard 4.0 uit 2007. Volgens Bruce is deze film beter dan de eerste Die hard. Het recept is hetzelfde: terroristen een kopje kleiner maken. De Duitsers zijn nu vervangen door hackers. (Regisseur Len Wiseman)

3 Vierluik

Lola zoekt Brood

Ned 3, 20.30- 21.30 u.

Lola Brood (25 jaar) probeert samen met presentator Art Rooijakkers een antwoord te vinden op onbeantwoorde vragen die ze nog heeft over haar vader Herman Brood. De centrale vraag: ‘hoe was mijn vader toen ie beroemd was?’.Het duo ontmoet Hermans manager Koos van Dijk, The Wild Romance en de opa en oma van Lola. Die laatste twee moesten wel even wennen aan hun nieuwe schoonzoon.

Lola was 15 jaar oud toen haar vader, tien jaar geleden, op het dak van het Amsterdamse Hilton hotel besloot een eind aan z’n leven te maken. Op Faceboek doet Lola een oproep, mensen die Brood ooit hebben ontmoet of een beschilderd treinkaartje van hem hebben, kunnen dat laten weten.