Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Wimbledon: Federer en Serena Williams door, Na Li naar huis

Roger Federer tijdens zijn partij tegen Adrian Mannarino.
Roger Federer tijdens zijn partij tegen Adrian Mannarino. Foto Reuters / Eddie Keogh

Roger Federer had vanavond geen kind aan de Fransman Adrian Mannarino in de tweede ronde van Wimbledon: het werd 6-2, 6-3, 6-2 voor de Zwitser. De grootste verrassing kwam uit het vrouwentoernooi, waar Roland Garros-winnaar Na Li werd uitgeschakeld.

Federer treft in de derde ronde David Nalbandian, als 28e geplaatst.

De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson kon het een andere favoriet bij de mannen, Novak Djokovic, vanmiddag niet lastig maken. De Serviër, als tweede geplaatst in Londen, won met 6-3, 6-4, 6-2. Marcos Baghdatis is zijn volgende tegenstander.

Lleyton Hewitt kon ondertussen net niet voor een stunt zorgen: de Australische oud-winnaar dwong Robin Söderling tot een bijna vier uur durende vijfsetter die de Zweed uiteindelijk won: 6-7 (5), 3-6, 7-5, 6-4, 6-4. Zijn volgende tegenstander komt uit de wedstrijd tussen Igor Andreev en Bernard Tomic.

Jo-Wilfried Tsonga klopte het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov. De juniorenkampioen van 2008 klopte de Fransman in de tiebreak van de eerste set, maar leverde zowel het tweede als het derde bedrijf met 6-4 in. Dimitrov nam in de vierde set een break voorsprong, leverde die in en kwam zelfs een break achter, maar dwong een tiebreak af. Daarin was Tsonga met 10-8 te sterk: 6-7 (6), 6-4, 6-4, 7-6 (8).

Nicolas Almagro klopte John Isner in vier sets. De Amerikaan, die vorig jaar daags na afloop van zijn marathonpartij tegen Nicolas Mahut in de tweede ronde door Thiemo de Bakker van de baan werd geveegd, kon nu meer tegenstand bieden. Almagro won de eerste twee sets in tiebreaks en leverde de derde op diezelfde manier in. In het vierde bedrijf volstond een break: 7-6 (3), 7-6 (5), 6-7 (5), 6-3.

Serena Williams, Schiavone, Kuznetsova en Ivanovic door bij de vrouwen

In het vrouwentoernooi is Serena Williams doorgedrongen tot de derde ronde. De winnares van vorig jaar verloor de eerste set van de Roemeense Simona Halep, maar trok uiteindelijk aan het langste eind: 3-6, 6-2, 6-1. In de volgende ronde treft de Amerikaanse de winnares van het duel tussen Maria Kirilenko en Tamarine Tanasugarn.

De hand van Serena Williams vlak voor een opslag in haar partij tegen Simona Halep. Foto AFP / Carl de Souza

De hand van Serena Williams vlak voor een opslag in haar partij tegen Simona Halep. Foto AFP / Carl de SouzaDe hand van Serena Williams vlak voor een opslag in haar partij tegen Simona Halep. Foto AFP / Carl de Souza

Francesca Schiavone (6) overleefde ook de tweede ronde. De Italiaanse versloeg Barbora Zahlavova Strycova met 7-5, 6-3. Svetlana Kuznetsova had het een stuk eenvoudiger in haar tweede rondepartij. De als twaalfde geplaatste Russische versloeg met 6-0, 6-2 Alexandra Dulgheru uit Roemenië.

De Servische Ana Ivanovic, de nummer achttien van de plaatsingslijst, was met 6-3, 6-0 te sterk voor de Griekse Eleni Daniilidou. Ook de als 24e geplaatste Dominika Cibulkova drong door tot de derde ronde. De Slowaakse versloeg Polona Hercog uit Slovenië met 6-1, 6-2.

Na Li, die het toernooi van Roland Garros won, sneuvelde vandaag. De Chinese die ook bij de Australian Open al in de finale stond won tegen Sabine Lisicki de eerste set, maar verloor de volgende twee: 3-6, 6-4, 8-6. In de slotset verzuimde Li tot twee keer toe de partij uit te serveren. Lisicki neemt het in de derde ronde op tegen Misaki Doi uit Japan.