Weer

Voorlopig staat het weer in Nederland nog onder invloed van lagedrukgebieden. Vanaf zaterdag komt echter een hogedrukgebied dichterbij waardoor een eind komt aan het wisselvallige zomerweer.

De buien die de afgelopen weken vielen, hebben regionaal zo’n 100 millimeter regen achtergelaten. Daarmee is duidelijk meer regen gevallen dan normaal in de eerste zomermaand, maar ook veel meer dan in de voorbije lente, die recorddroog verliep.

Terwijl het vanavond op een enkele bui na droog is, dienen zich vannacht weer nieuwe buien aan. Het koelt af tot ongeveer 10 graden.

Morgen bepalen buien opnieuw het weerbeeld, maar ze zijn minder talrijk en heftig en tussendoor laat de zon zich geregeld zien. Ondanks meer zonneschijn wordt het slechts 17 graden. De westelijke wind waait matig, kracht 3 tot 4 boven land en kracht 5 aan zee.

Zaterdag komt een hogedrukgebied boven Noord-Frankrijk te liggen maar dat kan nog niet voorkomen dat een regenzone over de noordelijke helft van ons land trekt. Zondag is het droog, maar de bewolking is hardnekkig. Met 20 tot 26 graden is het een zwoele dag.

Maandag en dinsdag worden zonnige en warme dagen met landinwaarts (ruim) 30 graden.