Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

‘VS tolereren niet langer terroristen in Pakistan’

De Verenigde Staten hebben gewaarschuwd dat ze niet langer zullen tolereren dat Pakistan terroristen onderdak biedt.

Dat verklaarde de minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vandaag tegenover de Amerikaanse Senaat. Volgens haar heeft de militaire missie waarbij Osama bin Laden omkwam die waarschuwing onderstreept.

Clinton benadrukte dat de VS geloven dat Pakistaanse topambtenaren niet op de hoogte waren van de aanwezigheid van de Al-Qaeda-topman in het land. Maar de minister sluit het niet uit dat minder hooggeplaatste regeringsfunctionarissen het verblijf van Bin Laden in Pakistan “oogluikend” hebben toegestaan.

Lees hier meer over Pakistan, Al-Qaeda en Osama bin Laden.