Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Vluchtelingen

Syriërs ontvluchten geweld grensgebied met Turkije

Syrian refugees walk as they enter the Turkish side of the border at the border zone between Syria and Turkey, near the Turkish village of Guvecci, 50 kilometres (31 miles) from Hatay province June 23, 2011. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: POLITICS CIVIL UNREST SOCIETY)
Syrian refugees walk as they enter the Turkish side of the border at the border zone between Syria and Turkey, near the Turkish village of Guvecci, 50 kilometres (31 miles) from Hatay province June 23, 2011. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: POLITICS CIVIL UNREST SOCIETY) Syrische vluchtelingen lopen richting Turkse grens bij het Turkse dorp Guvecci. Foto Reuters / Umit Bektas

Honderden Syriërs zijn de grens met Turkije overgestoken om een aan een aanval van het Syrische leger te ontkomen. De escalerende militaire campagne is gericht op de tegenstand tegen president Bashar Al-Assad. Dit meldt persbureau Reuters.

Een van de vluchtelingen, een boer uit Jisr al-Shugour, zegt dat men in paniek is. Volgens ooggetuigen stromen de vluchtelingen Turkije binnen bij Guvecci. De meesten komen uit de regio Khirbet al-Joz.

Nu al zijn duizenden Syriërs het buurland ingevlucht na aanvallen op dorpen en steden verder in het zuiden. Het zou gaan om meer dan tienduizend mensen in de laatste twee weken. In Turkije zijn vier officiële kampen geopend voor de vluchtelingen.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld