North Sea Jazz voor kinderen

JazzBabar

Het ‘grote’ North Sea Jazz Festival for Kids is zondag 3 juli vanaf 13u30u met muziek, dans, instrumenten maken en improvisatie in Ahoy. Frank Groothof vertelt in JazzBabar een ontroerend verhaal over een olifantje dat allerlei avonturen beleeft. Hij speelt in op de live tekeningen van Gerard de Bruyne en er is jazzmuziek, gespeeld door Eric Ineke JazzXpress.

Jazz-4kids

Maak kennis met jazzmuziek op de workshop ‘Jazz en improviseren’ van Jazz- 4kids. Aan het eind van de dag mogen kinderen hun improvisatiekunsten laten horen bij een echt optreden voor bezoekers. Let op: voor deze workshop moet van tevoren ingeschreven worden. Stuur een mailtje met naam en leeftijd naar: kids@northseajazz.nl. Vermeld ook even of je een eigen instrument meeneemt.

Dansen/Muziek

Dansgoeroe Carlos Rocha bouwt een feestje. Lekker zelf dansen, maar ook ritmes maken op geïmproviseerde percussie-instrumenten. Onder begeleiding van Bert van Bommel is er een workshop muziekinstrumenten maken en daarna wordt met alle kinderen gespeeld op de zelfgemaakte instrumenten. Kinderen die liever tekenen op muziek, kunnen dat doen onder muzikale begeleiding van Donald Simoen en Thomas Pol van het Codarts Rotterdams Conservatorium.

Djembé

In Villa Zebra zijn zondagmiddag 26 juni om 13u en 15u djembé workshops. Basic Drum leert kinderen slagtechnieken en daarna wordt geoefend op Afrikaanse trommels. Na de lessen wordt een concert voor ouders gegeven. Vooriedereen staan Afrikaanse tropische hapjes en drankjes klaar.

Villa Zebra, Stieltjesstraat 21. Leeftijd: 4 t/m 12 jaar. Inl www.villazebra.nl

Big band

Op het stadspodium op het Grotekerkplein geeft big band Youth Jazz Orchestra een concert op 3 juli om 14u. Stukken die voor het orkest zijn geschreven en met een gastoptreden van Ntjam Rosie.

Inl www.stadspodium-rotterdam.nl

Kid Dynamite Festival

In en bij theater Walhalla op Katendrecht is 26 juni vanaf 13u het familieprogramma Kid Dynamite Festival. Met optredens van Wouter Hamel (17u) buiten op het Deliplein. Om 15u30 zingt Meral Polat (uit de familievoorstellingen van het Ro-theater). Er staat eten en drinken, in de Platenbus worden ouwe plaatjes gedraaid en kunnen kinderen met Pepavana hun eigen jazzhemd ontwerpen. Tussen het muziek door is de So you think you look jazz modeshow.

Inl www.theaterwalhalla.nl

Percussieworkshop

Vroeger stonden in de Gaffelstraat tussen nummer 70 en 88 huizen, maar die zijn gesloopt en daardoor is een grote tussentuin ontstaan. Bewoners van de Gaffelstraat hebben er een kijk-, verblijf-, hobby- en muziektuin van gemaakt met een sterrol voor de ‘boom van tante Anna’: een vijftig jaar oude populier. Zaterdag 2 juli zijn er tussen 15u en 18u percussieworkshops voor jong en oud door verhalenverteller/stemkunstenaar Mola Sylla. Ook geeft de William Parker Rotterdam Connection een concert met Afrikaanse, Amerikaanse en Nederlandse jazz.

Inl www.detussentuin.eu