Na slecht jaar gaat Ferrer alweer weg bij Vitesse

Club en trainer werden het niet eens over het technische beleid.

Vitesse gaat niet verder met trainer Albert Ferrer. Dat maakte de Arnhemse voetbalclub gisteren bekend. Tijdens evaluatiegesprekken konden de club en de Spanjaard het „niet eens worden over het te voeren technische beleid”, zo meldt de club op de website. Ferrer wordt niet ontslagen, zo benadrukt Vitesse. Hij heeft een contract dat eind juni afloopt. Ferrer is niet lang trainer geweest in de Gelredome. De 41-jarige Spanjaard werd half november aangesteld als opvolger van de ontslagen Theo Bos. Onder Ferrer ging het met Vitesse echter niet veel beter en aan het einde van het seizoen werd op slechts een doelpunt de nacompetitie ontlopen. De Georgische clubeigenaar Merab Jordania noemt het „spijtig” dat nu al afscheid wordt genomen van Ferrer. Vitesse hoopt volgende week de opvolger van Ferrer te kunnen presenteren. (NRC)