Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Harry Potter gaat digitaal

**RESENT WITH BETTER IMAGE QUALITY**This film still released by Warner Bros. Pictures shows Daniel Radcliffe as Harry Potter, Rupert Grint as Ron Weasley and Emma Watson as Hermione Granger in Warner Bros. Pictures' fantasy adventure "Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1."(AP Photo/Warner Bros.Pictures,Jaap Buitendijk)**NO SALES**
**RESENT WITH BETTER IMAGE QUALITY**This film still released by Warner Bros. Pictures shows Daniel Radcliffe as Harry Potter, Rupert Grint as Ron Weasley and Emma Watson as Hermione Granger in Warner Bros. Pictures' fantasy adventure "Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1."(AP Photo/Warner Bros.Pictures,Jaap Buitendijk)**NO SALES** Daniel Radcliffe als Harry Potter, Rupert Grint als Ron Weasley and Emma Watson als Hermione Granger. Foto AP

J.K. Rowling heeft vandaag een website gelanceerd waar binnenkort extra materiaal over Harry Potter kan worden gevonden. Ook zullen er in oktober ebooks van Harry Potter worden verkocht.

Het filmpje waarin Rowling haar mededeling doet staat sinds enkele minuten online.

Rowling heeft weer geschreven, maar het is geen nieuw deel van de serie. Dat is ze ook niet van plan, gaf ze zojuist op de persconferentie maar weer eens aan. Ditmaal gaat het om achtergrondinformatie over de personages en locaties. De Potterfans kunnen in een soort interactief spel de verhaallijn zelf beïnvloeden. De website is vanaf 1 augustus open voor publiek. De ebook-versie van de Harry Potterboeken komt in oktober op de markt.