Ferrer weg bij Vitesse

Vitesse gaat niet verder met trainer Albert Ferrer. Dat maakte de Arnhemse voetbalclub gisteren bekend. Tijdens evaluatiegesprekken konden de club en de Spanjaard het „niet eens worden over het te voeren technische beleid”, zo meldt de club op de website.

Ferrer wordt niet ontslagen, zegt Vitesse. Hij heeft een contract dat eind juni afloopt. De 41-jarige Ferrer werd half november aangesteld als opvolger van de ontslagen Theo Bos.

Onder Ferrer, oud-speler van het dreamteam van FC Barcelona, ging het met Vitesse niet veel beter. Aan het einde van het seizoen werd, ten koste van Excelsior, op slechts één doelpunt de nacompetitie ontlopen.

De Georgische clubeigenaar Merab Jordania noemt het „spijtig” dat nu al afscheid wordt genomen van Ferrer. Vitesse hoopt volgende week zijn opvolger te kunnen presenteren. De oud-international maakte bij Vitesse zijn trainersdebuut. Met Stanley Menzo en zijn landgenoot Albert Capellas Herms vormde hij de technische staf. Het was in Arnhem een publiek geheim dat het met name tussen Ferrer en Menzo niet boterde.