Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Feestduik

Bruiloft in een strandtent. Er wordt gedanst en gedronken. Rond middernacht stopt de regen. Een zeer fikse wind houdt aan. Dit weerhoudt ons niet een duik in de zee te nemen. Een handjevol mensen, inclusief bruid en bruidegom, gooien hun kleren op een hoop in het zand. Nat, koud, snel aankleden dus. Er blijken na

Bruiloft in een strandtent. Er wordt gedanst en gedronken. Rond middernacht stopt de regen. Een zeer fikse wind houdt aan. Dit weerhoudt ons niet een duik in de zee te nemen. Een handjevol mensen, inclusief bruid en bruidegom, gooien hun kleren op een hoop in het zand. Nat, koud, snel aankleden dus. Er blijken na de duik echter wat kleren meegenomen door de wind. Waaronder de bruidsjurk. Een zoektocht levert niets op. Gewikkeld in een tafelkleed keert de bruid terug naar de strandtent. Waar een van de gasten met natte haren nietsvermoedend staat te dansen in de jurk van de bruid!

Stijn van Rest