Eten en drinken

De meeste North Sea Jazzconcerten beginnen omstreeks 17u, dus ga uitgebreid lunchen in Rotterdam en eet ’s avonds nog een hapje in Ahoy: sushi, curry, hamburgers, pannenkoeken, ijs en salades, fruit en smoothies bij La Place.

Cappucino

De lekkerste cappucino van Rotterdam drink je misschien wel bij ...Cappucino in de lunch-coffee-party room. Vorig jaar kregen ze er de Ketelbinkie 2010 voor. Van 9-17u serveren ze allerlei soorten espresso, cappucino en thee, Lily’s cupcakes, cheese cake (New York style), broodjes van het Vlaamsch Broodhuys, muffins, bagels, vruchtensappen en salades. Open 9-17u (zo vanaf 10u). Korte Hoogstraat 23. Inl www.cappucinorotterdam.nl

Dudok Patisserie

Wie vroeger langs Dudok liep bezweek meestal voor de geur van de vers gebakken appeltaart. Sinds een jaar zit Dudok Patisserie in een aparte winkel om de hoek waar ze nog steeds appeltaart, brownies, chocolate chip cookies, muffins, koffie en thee serveren en verkopen.

Open vr 8-18u, za 9-18u en zo 10-18u. , Westewagenstraat 52. Inl www.dudok.nl.

Dudok

In het grand café van Dudok is het ook prima lunchen met warme panini’s, snacks (geitenkaasloempia’s), clubsandwiches, Normandische vissoep en vlees, vis en vegetarische gerechten.

Open vr van 08-01u, za 9-01u, zo 10-23u, Meent 88. Inl www.dudok.nl.

Trattoria Gusto

Lekkere Italiaan die inmiddels zo populair is dat het naburige pand erbij getrokken is. Op de (lunch)kaart bruscheta, arrancini Siciliani, gevuld met garnalen, citroen en tomaat , kleine pizza’s, soep, salades en panini’s. In de pasticceria is vanaf 11u verse taart en koffie. Ook is er een ijssalon.

Open voor lunch van 11-16u, Schiedamsevest 40. Inl www.gusto-rotterdam.nl

Sumo

Filmliefhebbers kennen Sumo van het International Film Festival Rotterdam. Je kunt er bijna onbeperkt sushi, tempura en grillgerechten eten (ten minste 6 x 5 gangen voor €17,50). Vers, lekker en de gerechten komen snel op tafel. Lunch van 12-17u, Westersingel 1. Inl www.gusto.nl.

De Tuin

Op een van de mooiste plekjes van Rotterdam, aan de Kralingse Plas, ligt De Tuin. Oorspronkelijk een herenhuis uit 1867, maar onlangs verbouwd met een nog groter terras. Op de kaart foccacia, wraps en salades. Open 10-22u, Plaszoom 354. Inl www.restaurantdetuin.nl

Hotel New York

De meeste Rotterdammers kennen Hotel New York. Maar het blijft altijd bijzonder fruits de mer te eten aan de bar of Oosterse mihoensalade in het restaurant met uitzicht op het water. Bij mooi weer is er Terras Maaskant met cocktails in strandstoelen.

Open: Maaskant vanaf 10u, HNY vanaf 7u. Koninginnehoofd 1. Inl www.hotelnewyork.nl

Schmidt

Gewoon staande aan een counter haring of garnalenkroketten met gefrituurde peterselie eten met een glaasje Sancerre kan natuurlijk ook bij Schmidt, dé viswinkel/handel van Rotterdam. Open vr 8-18u, za 8-16u, Vasteland 60. Inl www.schmidtzeevis.nl