Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Onderwijs

De soldaten die Afghanistan gaan verlaten

Het komende jaar halen de Verenigde Staten 33.000 militairen terug uit Afghanistan, een belofte van Barack Obama uit 2009. De missie van de Amerikanen verandert van een vecht- in een ondersteunmissie. Een blik op de militairen in Afghanistan.
Het regionale commando van ISAF heeft deze foto beschikbaar gesteld van Shawn Williams, soldaat eerste klas, die z'n duim opsteekt naar zijn eenheid. Hij raakte gewond toen een bermbom ontplofte in de provincie Kandahar.
U.S. Navy Lt. J. G. Haraz N. Ghanbari / Reuters
Een Chinook laat voedselvoorraden zakken op de binnenplaats van Combat Outpost (COP) Sabari, in de provincie Khost. Een soldaat van Viper Company (Bravo) kijkt toe.
Ted Aljibe / AFP
Een soldaat van Viper Company doorzoekt een huis in Sabari (Khost), op zoek naar wapens.
Ted Aljibe / AFP
Een Afghaanse man laat soldaten binnen van Viper Company in Sabari. Viper Company doorzoekt de huizen in Sabari, een district waar veel geweld voorkomt, op wapens.
Ted Aljibe / AFP
Afghaanse soldaten praten, samen met een Amerikaanse soldaat, met studenten tijdens een patrouille in Sabari, Khost.
Ted Aljibe / AFP
Amerikaanse soldaten van Viper Company houden de wacht in een toren op hun Combat Outpost in Sabari.
Ted Aljibe / AFP
Soldaten van Charlie Company spelen American football in Seprwan Ghar, in de provincie Kandahar.
Baz Ratner / Reuters
'Lance corporal' (een rang tussen soldaat eerste klas en korporaal in) Justin Defuso (rechts, 19 jaar), rookt een sigaret met ranggenoot Matthew Mistrett (20 jaar) na hun eerste munitievondst in een leeg huis in Kotozai, Helmand.
Claire Truscott / AFP
Soldaten van het tweede peleton, B battery 2-8 veldartillerie, vuren een howitzer in Seprwan Ghar.
Baz Ratner / Reuters
Enkele soldaten dragen de kist met het stoffelijk overschot van hun collega, sergeant James W. Harvey II op het vliegveld van Dover. Harvey kwam op zijn 23e om in de provincie Ghazi, waar opstandelingen zijn eenheid aanvielen.
Steve Ruark / AP
Een soldaat van Viper Company patrouilleert met Afghaanse soldaten (vooraan) bij Compat Outpost, in Sabari.
Ted Aljibe / AFP