Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

Minstens 34 doden bij serie aanslagen in Bagdad

Bij bomaanslagen in de Irakese hoofdstad Bagdad zijn ten minste 34 mensen om het leven gekomen. Dat melden veiligheidsdiensten. De bom zou zijn afgegaan in Shurta, een district in het westen van de stad.

Het zou gaan om een serie van drie explosies, een bij een Shi’itische moskee, een vlakbij een drukbezochte markt en een derde middenin de markt, waar veel Irakezen op dat moment boodschappen deden voor het aanstaande moslimweekend. Er vielen 82 gewonden, meldt persbureau AP op basis van bronnen bij de Irakese regering. Ziekenhuizen in de buurt bevestigen die aantallen.

De aanslag is vooralsnog niet opgeëist.