Achterstallig onderhoud

Mensen op een eiland in een rivier zou je zeggen als je deze foto ziet. In werkelijkheid zijn het Filippijnse hulpverleners op anderhalve hectare opgehoopte en drijvende waterhyacinthen. Die veroorzaken overstromingen rond de rivier Rio Grande de Mindanao op het Filippijnse eiland Mindanao. Autoriteiten in de stad Cotabato spreken van de ernstigste overstromingen in vijftig jaar. Enkele duizenden mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Volgens de Filippijnse overheid blokkeren de waterhyacinthen de toevoer van water uit de rivier naar de diverse zijtakken. Deskundigen verwijten de Filippijnse autoriteiten jarenlang niets te hebben gedaan tegen de snelle toename van het aantal waterplanten. In de Rio Grande de Mindanao zou zich ondertussen twintig hectare van deze hyacinten hebben opgehoopt. De Filippijnse autoriteiten hopen dat het water na het opruimen van de anderhalve hectare op de foto weer makkelijker naar de Ylana Baai stroomt. Foto Jay Morales/Reuters An aerial view of water hyacinths clogging the Rio Grande de Mindanao River causing floods in Cotabato City, southern Philippines June 22, 2011. Philippine President Benigno Aquino distributed relief goods to residents affected by floods and inspected the clearing operations of water hyacinths. REUTERS/Jay Morales/Malacanang Photo Bureau/Handout (PHILIPPINES - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS REUTERS

Mensen op een eiland in een rivier zou je zeggen als je deze foto ziet. In werkelijkheid zijn het Filippijnse hulpverleners op anderhalve hectare opgehoopte en drijvende waterhyacinthen.

Die veroorzaken overstromingen rond de rivier Rio Grande de Mindanao op het Filippijnse eiland Mindanao. Autoriteiten in de stad Cotabato spreken van de ernstigste overstromingen in vijftig jaar. Enkele duizenden mensen hebben hun huizen moeten verlaten.

Volgens de Filippijnse overheid blokkeren de waterhyacinthen de toevoer van water uit de rivier naar de diverse zijtakken.

Deskundigen verwijten de Filippijnse autoriteiten jarenlang niets te hebben gedaan tegen de snelle toename van het aantal waterplanten. In de Rio Grande de Mindanao zou zich ondertussen twintig hectare van deze hyacinten hebben opgehoopt.

De Filippijnse autoriteiten hopen dat het water na het opruimen van de anderhalve hectare op de foto weer makkelijker naar de Ylana Baai stroomt.