5 redenen om uit te gaan

1 muziek en taal

De Speech 02

Utrecht: Vredenburg Leeuwenbergh. 23 juni. 20.00 uur. www.vredenburg.nl

Terwijl je aan feestelijk gedekte tafels zit, luister je naar sterke verhalen en speciaal daarvoor gecomponeerde muziek live. De speeches zijn geschreven door Esther Gerritsen en worden voorgedragen door onder anderen acteur Dick van den Toorn. Muziek is er van Tom Pintens, Jelle Paulusma en Flux. De avond wordt afgesloten met de dj’s van LPG Soundsystem.

2 dans

ZOUT/compact

Rotterdam: Conny Janssen Danst. 23 t/m zondag 26 juni op de Parade. www.connyjanssendanst.nl

Ook dit jaar is Conny Janssen te zien op de Parade. Ze danst de korte voorstelling ZOUT/compact waarin fragmenten uit de succesvolle voorstelling ZOUT met een knipoog in een andere context geplaatst worden. Janssen neemt vijf mannen mee naar het Museumpark in Rotterdam: Vier dansers en gitarist Anne Soldaat (o.a. bekend van Tim Knol, Daryll Ann).

3winkelen

Shopping Night Den Haag.

Den Haag: 23 juni. www.shoppingnight.nl.

Vanavond staat de binnenstad van Den Haag in het teken van mode. Veel kledingwinkels geven korting, er zijn modeshows op een catwalk op de Grote Markt en bij H&M winkels krijg je gratis style advies van het tijdschrift Grazia.

4film

Deaf in the Picture

Amsterdam: 23 juni t/m zondag 26 juni in Bioscoop Het Ketelhuis. www.deafinthepicture.nl

Op het filmfestival Deaf in the Picture zijn ruim vijftig speelfilms, korte films en documentaires te zien. Een kleine selectie van het programma wordt ook vertoond in Ede (Cinemec) en Groningen (Forum Images).

5festival

Amsterdam Roots Festival

Amsterdam: Van 22 t/m 26 juni. www.amsterdamroots.nl

Muziekfestival met artiesten die allemaal gemeen hebben dat hun muzikale roots in een andere cultuur liggen dan de West-Europese. Vanavond spelen er in de Sugar Factory verschillende Braziliaanse muzikanten waaronder Eta Carinae en Rivotrill.