3 redenen om tv te kijken

1 Hobby

Help, mijn man heeft een hobby!

RTL 4, 20.30-21.30 u.

Je kent John Williams van programma’s over: mannen die hun huis zeggen te verbouwen maar er vervolgens een puin hoop van maken. Mensen die niet met geld om kunnen gaan en in de schulden belanden. Of mannen met een hobby waar het huwelijk onder lijdt. In al deze gevallen komt John redden. Samen met psycholoog Barbara Nanninga neemt hij nu alle problemen van de deelnemers onder de loep, met als doel: vrouw en kinderen weer op eerste plaats krijgen.

2 Liefde

The X-Effect

MTV 3, 22.35-23.00 u.

Zoals bij veel MTV-series vraag je je af of het allemaal niet in scène is gezet. Dat doet afbreuk aan de inhoud van het programma. Dus we gaan we er maar even voor het gemak van uit dat The X-Effect ‘echt’ is: twee ex-geliefden brengen samen een weekend door in een luxe resort. Hun partners zijn er ook, maar dat weten de exen niet , en spieken mee. Ze kunnen aan de lamp in de huiskamer zien hoe vaak de ex-geliefden elkaar aanraken (de lamp kleurt dan rood). Ze mogen een etentje volgen op de televisie via een verborgen camera. Kiezen ze voor alleen beeld of alleen geluid? Aan het eind moeten de exen een keus maken: hun huidige geliefde of toch de oude liefde?

3 Docu

Inside the campus

Ned 2., 00.00-00.57 u.

De Franse filmmaker Camille Ponsin geeft een kijkje in het leven van een nieuwe generatie van China. In de documentaire volgt de camera Miao en Kun. Ze zitten op de campus van de Nanjin University - een grote universiteit voor vrouwen nabij Sjanghai. En daar gaat het er hard aan toe: een communist in uniform controleert of je tandenborstel er wel netjes bij ligt. De vrouwen moeten vooral nationalistische kreten schreeuwen. Het lijkt een totaal ander studentenleven dan we in Nederland kennen, toch zijn deze meiden achter de deur van hun kamer ook maar gewone studenten. Die praten over jongens, seks, politiek en hun toekomst.