‘Zeker zes politieagenten gedood bij aanval Afghanistan’

Vier dagen geleden nog werden vier Afghaanse beveiligers gedood door een bermbom in de provincie Ghazni. Foto Reuters / Mostafa Andalib

Bij een aanval van de Talibaan op een controlepost in de centraal gelegen Afghaanse provincie Ghazni zijn vanochtend zeker zes agenten om het leven gekomen.

Het hoofd van de inlichtingendienst in Ghazni zei tegen persbureau AFP dat de Talibaan halverwege de ochtend lokale tijd een aanval op een controlepost van de politie in het district Qarabagh lanceerden. Details over de precieze toedracht zijn nog niet bekend. De provincie Ghazni (kaart) staat bekend als een bolwerk van de Talibaan.

Vanavond maakt de Amerikaanse president Obama bekend hoeveel troepen hij de komende maanden en jaren terugtrekt uit Afghanistan. Verschillende Amerikaanse media schatten gisteren al dat de VS nog dit jaar tienduizend militairen uit het land terughalen. Aan het einde van 2012 zouden in totaal 30.000 soldaten teruggetrokken moeten zijn.

Aan de rand van de noordwestelijke Pakistaanse stad Peshawar (kaart) vond vanochtend vroeg ook een aanval op een politiepost plaats. De politie kon daar vroegtijdig reageren en schoot twaalf islamitische militanten dood. Een politiefunctionaris zei tegen persbureau AP dat de politie van tevoren getipt was over de aanval. Daarom bleven alle agenten op de politiepost ongedeerd. Bij een bomaanslag op een checkpoint in de tribale Khyber-regio kwam vanochtend één agent om het leven. Drie anderen raakten gewond.