Spelen met muziek, verhaal en getal

‘Mathemusicus’ Vi Hart heeft een blog vol originele, grappige en soms geniale video’s. Zo vindt ze dat het getal pi, de verhouding tussen omtrek en diameter van een cirkel, “fout” is, en ze illustreert dat met taart (pie): Overigens is 28 juni (6/28 in Amerikaanse notatie) ‘Tau Day,’ gewijd aan het gepropageerde getal tau =

‘Mathemusicus’ Vi Hart heeft een blog vol originele, grappige en soms geniale video’s. Zo vindt ze dat het getal pi, de verhouding tussen omtrek en diameter van een cirkel, “fout” is, en ze illustreert dat met taart (pie):

Overigens is 28 juni (6/28 in Amerikaanse notatie) ‘Tau Day,’ gewijd aan het gepropageerde getal tau = 6,28.
Ze musiceert en componeert, en voert hier een Möbiusband (die zichzelf omdraait) aan een speeldoosje.

Geniaal is haar verhaal over Wind en Mr. Ug, die elkaar steeds mislopen:

Het binair op je vingers tellen loopt uit op een swingende dans, die ons terugbrengt bij pi.

    • Herbert Blankesteijn