Weer

Tot en met zaterdag is het nog koel, maar volgende week begint warme lucht ons land binnen te dringen. Die verandering heeft te maken met de straalstroom die de komende dagen steeds sterker gaat slingeren. Deze wind op grote hoogte markeert de belangrijkste grens tussen warme en koude lucht. Een warme bovenlucht levert hoge druk op en stabilisering van de atmosfeer, een koude juist lage druk en buien. In een week tijd komen bij ons drie slingers van de straalstroom voorbij. De aanstaande 48 uur passeert daarbij lage druk met buien. Begin volgende week volgt hoge druk.

Vanavond klaart het vanuit het zuidwesten op. Vannacht is het vrijwel overal droog bij ruim 10 graden en een matige tot aan de kust krachtige zuidwestenwind, 4 tot 6 Bft.

Morgenochtend arriveren van boven de Noordzee al snel buien, lokaal met onweer. Later in de middag en avond breekt daarnaast vanuit het westen de zon ook weer af en toe door. De wind neemt af naar 3 tot 5 Bft. Het wordt 17 graden.

Ook vrijdag verloopt fris met een paar buien, maar er is meer zon.

Zaterdag valt regionaal nog wat regen. Zondag wordt het lokaal al 25 graden, volgende week is het korte tijd zomers tot wellicht tropisch warm.