Vitesse gaat niet verder met trainer Ferrer - ‘niet verrassend’

Caption: 12-12-2010, Arnhem. Vitesse - Ajax. Vitesse coach Albert Ferrer, links Stanley Menzo. Foto Bas Czerwinski Oud-Vitesse coach Albert Ferrer tijdens de wedstrijd tegen Ajax op 12 december 2010. Foto NRC / Bas Czerwinski

Het contract van Vitesse-trainer Albert Ferrer wordt niet verlengd.

Dat meldt de club op haar website. De Spanjaard en Vitesse werden het tijdens evaluatiegesprekken niet eens over “het te voeren technische beleid”. Ferrer wordt niet ontslagen. De trainer vertrekt op 30 juni wanneer zijn contract bij de club afloopt.

De Georgische clubeigenaar Merab Jordania noemt het “spijtig” dat er afscheid moet worden genomen van Ferrer.

De 41-jarige Ferrer was pas sinds oktober trainer in het Gelredome en was aangesteld als opvolger van de ontslagen Theo Bos. Ook onder Ferrer ging het niet beter met Vitesse en aan het einde van het seizoen werd slechts op een doelpunt nacompetitie ontlopen.

Dat Vitesse het contract met Ferrer niet verlengt, komt niet als een verrassing gezien de zeer slechte resultaten van de club, zegt sportredacteur Erik Oudshoorn van NRC Handelsblad. Eind mei werd al duidelijk dat de Spanjaard op het punt stond om ontslagen te worden. Oudshoorn:

“Ferrer slaagde er niet in om van de spelers een team te maken. De Arnhemse club is toch een beetje een handelshuis. Sommige spelers wisten dat ze maar voor een jaar aan de club verbonden zouden zijn. Ferrer kon geen homogeen team maken van dit vreemdelingenlegioen. De zeer slechte resultaten zijn ook toe te schrijven aan het gebrek aan ervaring van de Spanjaard. Hij was nog niet eerder trainer. Ferrer had als voetballer bij Barcelona veel ervaring en komt uit de zogenoemde Cruyff-school. Maar je moet van goede huizen zijn om dit vreemdelingenlegioen te coachen.”

Bij de presentatie van Ferrer als nieuwe trainer van Vitesse in oktober, sprak hij nog de wens uit om van de Arnhemse voetbalclub een topclub te maken:

    • Hans Klis