Uitgelicht

Scene uit de film L'EMPREINTE DE L'ANGE (2008) Foto: BFD

Film

Maid in Manhattan (Wayne Wang, 2002, VS). Romantisch sprookje waarin alleenstaande moeder annex kamermeisje Jennifer Lopez door senator in spe Ralph Fiennes wordt aangezien voor een echte dame. Ook met Natasha Richardson, Stanley Tucci en Bob Hoskins. RTL5, 20.30-22.34u.

L’empreinte de l’ange (Safy Nebbou, 2008, Frankrijk). Intense psychologische thriller. Sombere Catherine Frot raakt geobsedeerd door dochter Lola van Sandrine Bonnaire en stalkt haar tot in het absurde. Het beeld is ondergeschikt aan de veelbetekenende close-ups van de actrices die de beide mogelijke moeders van Lola vertolken en soms door hun wanhopige oogopslag wel zussen lijken.Canvas, 20.40-22.15u.

Extreme Measures (Michael Apted, 1996, VS). Hugh Grant, die met Four Weddings and a Funeral mondiaal zo veel sympathie wekte voor de Britse corpsbal als Jiskefet in Nederland voor de ‘lullo’, speelt hier een jonge, bevlogen arts in een medische thriller vol ethische dilemma’s en met Gene Hackman als diabolische neuroloog. Naar een bestseller van Michael Palmer. Ook met Sarah Jessica Parker.BBC 1, 00.10-02.05u.

Informatief

Loverboys. Loverboys Dennis Storm en Valerio Zeno helpen mensen met liefdesperikelen. In deze eerste aflevering reizen ze af naar Spanje om de geliefde van Dennis (niet Dennis Storm) te controleren. Komt zij in het zonnige zuiden geen lekker hapje tegen? In tranen ziet hij het filmpje dat de loverboys maakten aan de Spaanse kust. Dat vertrouwen de basis is van een relatie, ondervindt ook Bjorn. Raakt hij door een domme leugen zijn vriendin kwijt of lukt het hem met behulp van de loverboys de breuk te lijmen? En in de Love Clinic zitten twee meiden die vinden dat ze te gewillig zijn als het op seks aankomt. Ze willen een normale relatie, maar elke date eindigt tussen de lakens. Ned.3, 20.30-21.25u.

Complément d’ enquête: Caïds, les nouvelles règles du milieu. Vier reportages. Na een onderzoek van drie jaar rolden de gendarmes van Marseille vorige maand een drugslijn op tussen de Côte d’Azur en Spanje. Op 10 april wordt een eenentwintigjarige jongen in zijn ouderlijk huis voor de ogen van zijn ouders en zijn negenjarige zusje geëxecuteerd door vier gemaskerde mannen. Drugshandelaren kopen in Italië niet van echt te onderscheiden valse euro’s om die in Frankrijk te verspreiden. En een reportage over het werk van de recherche in een van Frankrijks meest criminele steden, de havenstad Marseille. Met Nederlandse ondertitels. TV5, 21.02-22.55u.

Levy. Eerste deel van tweeluik over doping in het wielrennen. Aan de vooravond van de Tour de France duikt Gideon Levy onder in het wielrennen. Wat doet doping en hoe werkt het? Levy neemt zelf wat preparaten en laat zijn bloedwaarden testen. Hij gaat langs bij Stefan Matschiner, die beschikte over een bloedcentrifuge waarmee hij topsporters voorzag van verrijkt bloed. Ook laat hij zich masseren door oud-verzorger Jef d’Hont en fietst een rondje met oud-wielrenner en NOS-commentator Maarten Ducrot. Ned.2, 21.25-22.00u.

Zoom: das Recht des Stärkeren. Hoe kom je als werkgever van een dure arbeidskracht af? Zo: je maakt een afspraak met een bevriende ondernemer. Die biedt jouw werknemer een beter betaalde baan aan. Hapt de werknemer, dan wordt hij/zij in de proeftijd ontslagen met een smoes. Of: hang stiekem een camera op. Het minste vergrijp (balpen meenemen, vijf minuten te lang lunchen) kan grond voor ontslag zijn. Die camera mag weliswaar niet, maar in het ontslaggesprek bluf je gewoon dat zich een getuige heeft gemeld. Günter Wallraff ging undercover en bezocht studieconferenties waar advocaten werkgevers trucs aan de hand doen om personeel te lozen. ZDF, 22.45-23.30u.

Der Pakt mit dem Panda - Was uns der WWF verschweigt. Film van Wilfried Huismann over het vijftig jaar geleden gestichte World Wildlife Fund, nu een van de machtigste milieuorganisaties ter wereld. Huismann doet een poging aan te tonen dat de organisatie niet zo groen is als die ons wil laten geloven en dat er zich achter de ecologische façade van het WWF dubieuze zaken afspelen.ARD, 23.30-00.15u.

Amusement

Ring of the Nibelungs. Televisiefilm uit 2004. De held Siegfried wordt opgevoed door smid Eyvind. Hij is als baby door zijn moeder het kasteel uitgesmokkeld om aan de boosaardige tweeling Thorkilt en Thorkwin te ontkomen. Onwetend inzake zijn afstamming groeit Siegfried op. Hij doodt een draak, denkt dat hij onkwetsbaar is nadat hij zich in het drakenbloed heeft gewassen en wordt verliefd op Brünnhilde, koningin van IJsland. Dan zijn de poppen aan het dansen. Met Benno Fürmann als Siegfried, Kristanna Loken als Brünnhilde, Alicia Witt als Kriemhilde en Max von Sydow als Eyvind.RTL7, 20.30-23.45u.