Saoedi-Arabië steunt bouwproject in Gaza

Caption: Palestinians survey the damage to a chicken coop after an Israeli air strike in Dir al-Balah in the central Gaza Strip June 22, 2011. An Israeli army spokesperson reported on Wednesday the Israeli air force targeted a site in the central Gaza Strip overnight, in response to earlier rocket firings at Israel. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa (GAZA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) Palestijnen bekijken de schade in een kippenhok na een Israëlische luchtaanval in de stad Dir al-Balah in de Gazastrook. Foto Reuters / Ibraheem Abu Mustafa

Saoedi-Arabië steunt de bouw van 1200 nieuwe huizen en achttien nieuwe scholen in Gaza. Het land draagt zeventig miljoen bij aan het project.

Dat meldt de Palestijnse VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA. Gisteren besloten de Israëlische autoriteiten de bouw in het Palestijnse gebied goed te keuren. Het is één van de grootste bouwprojecten in jaren die door Israël wordt goedgekeurd. Ook Japan steunt het prestigieuze bouwproject, meldt persbureau AP.

Israël blokkeerde in juni 2007 de toevoer van bouwmaterialen aan de Gazastrook nadat Hamas aan de macht kwam. De toestemming voor het bouwen van de honderden huizen en scholen werd door VN-gezant Robert Serry verwelkomd als een “belangrijke stap”. De bouw van huizen is hard nodig omdat naar schatting 60.000 huizen verwoest werden in de Gaza-oorlog tussen Israël en Hamas in 2008 en 2009.

Lees meer over de ontwikkelingen in Gaza en Israël.

    • Hans Klis