Pensioenonderonsje zonder gepensioneerden

Nooit had ik gedacht dat ik nog eens reden zou hebben om Sweder van Wijnbergen bestraffend toe te spreken, maar in zijn artikel op de Opiniepagina van 17 juni over het pensioenakkoord stelt hij dat „de vijftigplussers” het hebben gedaan. In een pensioenonderonsje.

Dat een wetenschapper zo’n uitglijder kan maken! Jongerius en Wientjes zijn vijftigplussers, maar wat te denken van die miljoenen gepensioneerden? Zij zijn ook vijftigplussers, maar zij zijn nog nimmer betrokken geweest bij welk pensioenonderonsje dan ook. Zij mógen van de Donners, de werkgevers en de vakbonders in onze samenleving niet eens meepraten. Gelukkig is dit mijn enige aanmerking op Van Wijnbergens betoog.

René Teunissen

Oud-secretaris Vereniging van Gepensioneerde Medewerkers van de Omroep en andere Media

    • René Teunissen
    • Andere Media