Haase verslaat Verdasco en bereikt derde ronde Wimbledon

Caption: Dutch player Robin Haase celebrates after beating Spain's Fernando Verdasco in a Men's Singles match at the 2011 Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in south-west London, on June 22, 2011. AFP PHOTO/LEON NEAL/RESTRICTED TO EDITORIAL USE Robin Haase viert zijn overwinning. Hij won op Wimbledon van de Spanjaard Fernando Verdasco. Foto AFP / Leon Neal

Robin Haase heeft voor het eerst in zijn carrière de derde ronde op Wimbledon bereikt.

De Hagenaar was vandaag in vier sets Fernando Verdasco, de nummer 21 van de plaatsingslijst, de baas: 6-3, 6-4, 4-6, 6-2. In de volgende ronde neemt Haase het op tegen Mardy Fish. De als tiende geplaatste Amerikaan won in drie sets van de Oezbeek Denis Istomin.

Verdasco grossierde in missers

Haase begon solide tegen Verdasco en maakte zelf nauwelijks fouten, terwijl de Spanjaard grossierde in missers. Al in de tweede opslagbeurt van Verdasco kreeg Haase vier breakpunten en pakte hij uiteindelijk ook de break. Kansen om daar een dubbele break van te maken, liet de Hagenaar onbenut.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld lang ongewijzigd en Haase, die afwisselend en scherp speelde, nam nu wel een dubbele break voorsprong. Halverwege de set liet Verdasco echter plotseling zien waarom hij in de top tien van de wereld heeft gestaan en sloeg keiharde ballen diep tegen de baseline aan. Daarmee dwong hij Haase in de verdediging en de Nederlander leverde een opslagbeurt in. Verder liet hij zijn opponent echter niet komen.

Moeizame derde set voor Haase

In de derde set ging het in de slotfase mis voor Haase. Na negen games op service te hebben afgewerkt, werd de Hagenaar gebroken en dat leverde Verdasco de setwinst op. De Spanjaard, die in de eerste ronde een achterstand van twee sets goedmaakte, kon echter niet doordrukken en keek al vlot weer tegen een dubbele break aan. Op 5-2 serveerde Haase voor de wedstrijd en op zijn tweede matchpunt sloeg hij toe.

Het duel tegen Fish is een herhaling van Roland Garros. Daar boog Haase in drie sets voor de Amerikaan. Dat duel was hun enige ontmoeting.

Voor Michaëlla Krajicek viel in het dubbelspel al in de eerste ronde het doek. De Nederlandse, die in het enkelspel in de kwalificaties bleef steken, was samen met Lucie Safarova uit Tsjechië niet opgewassen tegen het Pools/Russische koppel Urszula Radwanska en Arina Rodionova: 4-6, 3-6.

    • Hans Klis