Financieel directeur weg bij Feyenoord

Financieel directeur Onno Jacobs vertrekt bij Feyenoord. Uiterlijk eind 2011 stopt hij met zijn werkzaamheden, meldde de Rotterdamse club gisteren. In een verklaring op de website van de club zegt hij niet meer optimaal te kunnen functioneren „omdat ik het gevoel heb de ontwikkeling van de club mogelijk te blokkeren”.

Jacobs stelt signalen te hebben gekregen dat investeringen in Feyenoord uitblijven door zijn aanwezigheid. „We zijn hier al geruime tijd maar met één ding bezig en dat is Feyenoord weer snel financieel gezond krijgen. Nu het erop lijkt dat ik de club help door weg te gaan, doe ik dat uiteraard.” De financieel directeur zegt te weten waar de antipathie jegens hem vandaan komt. „Een aantal mensen ziet mij als de personificatie van het verleden.”

Tot een vervanger is gevonden, blijft Jacobs gewoon aan het werk. „Feyenoord zit zeker op mijn terrein in een belangrijke periode. Zo moet de begroting definitief worden gemaakt en staan er de komende tijd allerlei belangrijke gesprekken gepland met financiële partijen, de KNVB, etcetera.”

De supporters van Feyenoord, een machtige factor bij de club, hadden al lang het vertrouwen in Jacobs opgezegd. Zij houden hem verantwoordelijk voor het „jarenlang gevoerde wanbeleid” en „het onvoldoende uitoefenen van toezicht op dit beleid”, aldus de Feyenoord Supporters Vereniging in een brief aan de directie.

Volgens Feyenoord is de schuldenlast afgelopen tijd afgenomen.