Financieel directeur gaat weg bij Feyenoord

Onno Jacobs heeft het gevoel dat hij ontwikkeling van club blokkeert.

Financieel directeur Onno Jacobs vertrekt bij Feyenoord. Uiterlijk aan het eind van het jaar stopt hij met zijn werkzaamheden, meldde de Rotterdamse club gisteren. In een verklaring op de website van de club zegt hij niet meer optimaal te kunnen functioneren „omdat ik reeds enige tijd het gevoel heb dat ik de ontwikkeling van de club mogelijk blokkeer”.

Jacobs stelt signalen te hebben gekregen dat investeringen in Feyenoord uitblijven vanwege zijn aanwezigheid. „We zijn hier al geruime tijd maar met één ding bezig en dat is zorgen dat Feyenoord weer snel financieel gezond wordt. Nu het er op lijkt dat ik de club er meer mee help door weg te gaan, doe ik dat uiteraard.” De schuldenlast van Feyenoord is de afgelopen tijd afgenomen, meldt Feyenoord. Tot er een vervanger is gevonden, blijft Jacobs aan het werk. (NRC)