FC Den Bosch gered na hulp van de gemeente

College stemt in met reddingsplan van de voetbalclub. Gemeente koopt trainingscomplex van club.

Profvoetbalclub FC Den Bosch is gered. Het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch heeft gisteravond ingestemd met het reddingsplan van FC Den Bosch. Voor de club uit de eerste divisie dreigde een faillissement.

Het college van de Brabantse gemeente stemde in met het reddingsplan waarin het trainingscomplex van de club gekocht wordt en FC Den Bosch zo de schulden kan aflossen.

Met de overname is een bedrag van 1,4 miljoen euro gemoeid. 450.000 euro daarvan zal worden besteed aan een nieuw kunstgrasveld en het restant zal worden gebruikt om lopende schulden af te lossen.

„We zijn niet meteen kerngezond, we blijven onze nek uitsteken, maar het is wel verantwoord, met kans van slagen”, zei Peter Bijvelds – die per 1 juli directeur van de club wordt – tegen het Brabants Dagblad.

Volgens het college is de liquiditeitspositie van FC Den Bosch de afgelopen weken verbeterd en zijn er extra sponsorgelden binnengehaald. Daarop werd besloten de club financieel te steunen. „Het verschil tussen de totaalfoto van vorige week en de foto die we nu hebben gemaakt heeft ons doen besluiten de club te steunen”, verklaarde sportwethouder Huib van Olden in het Brabants Dagblad.

Den Bosch kampt met ernstige financiële problemen en stapte daarop naar de gemeente, die onder voorwaarden bereid bleek een bijdrage aan de reddingsoperatie te leveren. Begin deze maand stemde de gemeenteraad met een kleine meerderheid, 22 tegen 17 stemmen, met de plannen in.

Eerder deze maand ging een andere Brabantse profvoetbalclub – RBC Roosendaal – nog failliet nadat de gemeente weigerde garant te staan voor een lening. (NRC)