FC Den Bosch even gered door fiat college B en W

FC Den Bosch is gered. Het college van burgemeester en wethouders van de Brabantse hoofdstad heeft gisteravond ingestemd met het reddingsplan van de plaatselijke voetbalclub, die op het randje van faillissement balanceerde.

Het college van Den Bosch stemde in met het reddingsplan waarin het trainingscomplex van de club gekocht wordt en FC Den Bosch zo de schulden kan aflossen. Met de overname is 1,4 miljoen euro gemoeid. Daarvan wordt 450.000 euro besteed aan de aanleg van een nieuw kunstgrasveld en het restant wordt gebruikt om lopende schulden te gaan aflossen.

„We zijn niet meteen kerngezond, we blijven onze nek uitsteken, maar het is wel verantwoord, met kans van slagen”, zei aanstaand directeur Peter Bijvelds gisteravond in een reactie tegen het Brabants Dagblad.

Volgens het college is de liquiditeitspositie van FC Den Bosch de afgelopen weken verbeterd en zijn extra sponsorgelden binnengehaald. Daarop werd besloten de club financieel te steunen. „Het verschil tussen de totaalfoto van vorige week en de foto die we nu hebben gemaakt heeft ons doen besluiten de club te steunen”, verklaarde wethouder van sport Huib van Olden tegen het Brabants Dagblad.

Eerder deze maand ging een andere Brabantse eerstedivisieclub – RBC Roosendaal – nog failliet nadat die gemeente had geweigerd garant te staan voor een lening aan de plaatselijke profclub.