Deel Schiphol ontruimd wegens vondst koffer, loos alarm

Archieffoto van koffers op Schiphol. Foto NRC Handelsblad / Bas Czerwinski

Op Schiphol is vanmiddag om kwart voor twee een verdachte koffer gevonden. De Marechaussee laat weten dat het in tegenstelling tot eerdere berichten geen bommelding betrof. Aankomst- en vertrekhal drie zijn afgezet.

Update 17.20: Na onderzoek blijken er geen explosieven in de koffer te zitten, meldt een woordvoerder van de marechaussee aan persbureau Novum.

De verdachte koffer werd aangetroffen bij een paspoortcontrole bij de balies van de Marechaussee in het gedeelte waar alleen reizigers kunnen komen. Het koffertje wordt momenteel onderzocht.

Volgens ooggetuigen is een groot deel van Schiphol ontruimd, wat de standaardprocedure bij dit soort meldingen zou zijn. AT5 meldt dat de hulpdiensten zijn gealarmeerd. Verschillende ooggetuigen zijn verschillende ambulances bij de luchthaven gearriveerd.

Schiphol twitterde even voor half drie dat passagiers en afhalers gewoon nog naar de luchthaven kunnen komen. De vondst van het pakketje heeft volgens de luchthaven geen gevolgen voor het vliegverkeer.

    • Pim van den Dool