5 uittips

1 Event

PechaKucha Night

TrouwAmsterdam. 22 juni. www.pechakucha.nl

PechaKucha heeft weer twaalf verlichte geesten geselecteerd die staan te trappelen om fris werk, ideeën en inspiratie met je te delen in twintig slides van twintig seconden. Verwacht verrassende verhalen over 100 procent biologisch afbreekbare schoenen, het internet als het nieuwe LSD, een font speciaal ontworpen voor dyslectische mensen en boomhutgemeenschappen.

2 opera

Falstaff Rivisto

Spanga: Opera Spanga & Het Rosa Ensemble. 22 juni t/m 3 juli. www.operaspanga.nl

In het Friese dorpje Spanga wordt Verdi’s laatste opera, Falstaff, in een nieuw, elektronisch jasje gestoken. Opera Spanga voert sinds 1989 bewerkte klassiekers op zoals Is This Tosca? van Puccini, Carmen van Bizet en Elektra van Strauss. Het Rosa Ensemble maakt sinds 1997 akoestisch en elektronisch muziektheater. Falstaff Rivisto, het verhaal over een blijmoedige schurk en zijn verslavingen, is de eerste samenwerking van de theatermakers. Componist: Floris van Bergeijk. Regie: Corina van Eijk.

3 street art

Amsterdam Street Art festival

Amsterdam: op diverse locaties in de binnenstad. 22 t/m 26 juni. Vandaag: fotografie in de Duivel (Reguliersdwarsstraat 87). 21:00-23:00u. www.amsterdamstreetart.com

Het Amsterdam Street Art (ASA) festival wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, van 22 tot en met 26 juni. Jong street art-talent uit binnen- en buitenland komt naar de hoofdstad voor paint jams, exposities en uiteraard om hun sporen achter te laten in het Amsterdamse straatbeeld. De aftrap van het festival is de opening van een fotografietentoonstelling in De Duivel.

4 Kunst

Graduation Festival Willem de Kooning Academie (WdKA)

Rotterdam: Fenixloodsen Katendrecht. 22 juni t/m 3 juli. Vandaag: 18.30u.

Sterstudenten van de Willem de Kooning Academie worden vanavond beloond met een award. De prijsuitreiking is de start van het ‘Graduation Festival’. Tot en met 3 juli wordt werk van laatstejaars studenten vormgeving en beeldende kunst tentoongesteld in een oude loods op Katendrecht.

5 Hip Hop

Method Man & Redman

Tilburg: Dommelsch Zaal. 20.00u (zaal open 19.00u). Entree: 35 euro.

Ooh Baby I like it raw! Mef en Red hebben hun sporen als soloartiesten ruim verdiend als ze eind jaren 90 de handen ineen slaan voor de albums Blackout! (1999) en Blackout! 2 (2009). Afzonderlijk weten ze een zaal in vuur en vlam te zetten, maar als de rappers samen het podium beklimmen, gaat het dak er pas echt af.