5 redenen om tv te kijken

1 Liefde

Loverboys

Ned. 3, 20.30-21.15 u.

Daar zijn ze weer: Dennis Storm en Valerio Zeno. Dé loverboys van Nedeland, en dan niet foute loverboys, nee ze spelen voor cupido. Ze reizen af naar Spanje om de geliefde van kandidaat Dennis – die thuis is gebleven- te bespieden. Dat loopt niet goed af. En in de ‘In de Love Clinic’ zitten twee meiden die heel graag een serieuze relatie willen. Maar iedere date eindigt tussen de lakens.

2 Rekenen

De Rekenkamer

Ned. 3, 23.20-00.05 u.

Wat is de samenleving kwijt aan sigaretten? Het roken levert de overheid veel geld op (denk aan de accijns). Maar de kosten voor de gezondheidszorg zijn groot. De vraag van de Rekenkamer is: wat gebeurt er wanneer iedereen stopt met roken? Levert dat de samenleving geld op, of gaan we er juist financieel op achteruit?

3 Film

Maid in Manhattan

RTL 5, 20.30-22.34 u.

Actrice en zangeres Jennifer Lopez speelt schoonmaakster Marisa Ventura. Ze werkt in een hotel, verdient weinig geld én zorgt alleen voor haar kindje. Ze ontmoet een welgestelde politicus. Net op het moment dat ze een designoutfit past. Als hij er achter komt dat zij geen vermogende vrouw is, vind hij haar dan nog steeds leuk? (Regisseur: Wayne Wang)

4 Reality

Fortuinlijke vrouwen

RTL 4, 21.30- 22.30 u.

Een cameraploeg volgt vier welgestelde Nederlandse vrouwen. Ze wonen in prachtige huizen, rijden in dikke wagens en dragen dure kleding. Wat houdt hen bezig? Met vakantie gaan en het verjaardagsfeestje van de kinderen.

5 Jungle

Dual survival: Bogged down

Discovery Channel, 22.00- 23.00 u.

Een mannenprogramma: hoe overleef je in een moerasgebied? Hoe grijp je een krokodil? En hoe steek je een stok in een bijennest? Dave Canterbury en Cody Lundin laten ’t zien.