Vliegtuigshow zonder Europese trots

Ze staan er prachtig bij, de civiele en militaire vliegtuigen op het Franse vliegveld Le Bourget vlakbij Parijs. Ze zijn allemaal nog eens flink gepoetst voor de 49ste editie van de oudste luchtvaartvakbeurs van de wereld, de Paris Air Show. De Franse president Nicolas Sarkozy opende als eregast het spektakel afgelopen zondag. Tijdens de voorbereidingen ging er iets mis. De rechtervleugel van het grootste straalvliegtuig van de wereld én de trots van vliegend Europa, de Airbus A380, raakte beschadigd doordat het een gebouw schampte. Daarop werd het toestel verstopt, uit het zicht van de president. Het toestel is dan ook niet op deze foto te zien. De Paris Air show is een commerciële show, georganiseerd door de Franse luchtvaartindustrie. Potentiële klanten wordt militaire en civiele vliegtuigen getoond. Traditioneel worden er tijdens deze show ook zeer belangrijke verkoopcontracten gesloten en zo ook deze keer: zo heeft Boeing 56 toestellen besteld, met een marktwaarde van 11 miljard dollar, zo meldde de New York Times gisteren. An aerial view of the 49th Paris Air Show at Le Bourget airport, near Paris June 20, 2011. The Paris Air Show runs from June 20-26. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: BUSINESS TRANSPORT) REUTERS

Ze staan er prachtig bij, de civiele en militaire vliegtuigen op het Franse vliegveld Le Bourget vlakbij Parijs. Ze zijn allemaal nog eens flink gepoetst voor de 49ste editie van de oudste luchtvaartvakbeurs van de wereld, de Paris Air Show. De Franse president Nicolas Sarkozy opende als eregast het spektakel afgelopen zondag.

Tijdens de voorbereidingen ging er iets mis. De rechtervleugel van het grootste straalvliegtuig van de wereld én de trots van vliegend Europa, de Airbus A380, raakte beschadigd doordat het een gebouw schampte. Daarop werd het toestel verstopt, uit het zicht van de president. Het toestel is dan ook niet op deze foto te zien.

De Paris Air show is een commerciële show, georganiseerd door de Franse luchtvaartindustrie. Potentiële klanten wordt militaire en civiele vliegtuigen getoond. Traditioneel worden er tijdens deze show ook zeer belangrijke verkoopcontracten gesloten en zo ook deze keer: zo heeft Boeing 56 toestellen besteld, met een marktwaarde van 11 miljard dollar, zo meldde de New York Times gisteren.