Vijf Nederlanders Rabo mee naar Tour de France

De Rabobankploeg is helemaal gericht op kopman Robert Gesink.

Rabobank neemt vijf Nederlanders mee naar de Tour de France. Naast kopman Robert Gesink maken ook Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Lars Boom en Maarten Tjallingii deel uit van de selectie. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg gisteren bekend. Ook de Spanjaarden Luis Leon Sanchez, Juan Manuel Gárate en Carlos Barredo en de Duitser Grischa Niermann gaan op 2 juli van start in Vendée, aan de westkust van Frankrijk.

Technisch directeur Erik Breukink zegt dat de ploeg om Gesink draait. „Rond Robert hebben we een evenwichtig team samengesteld. Met hem proberen we dicht bij het podium te komen, ondanks de hevige concurrentie.” Gesink werd vorig jaar zesde in de Tour de France en geldt dit jaar als een van de kandidaten voor het podium. Met Gesink, Mollema, Ten Dam en de drie Spanjaarden heeft Rabo veel klimvermogen in de ploeg, terwijl Boom, Tjalingii en Niermann van waarde zijn in de vlakke etappes. De Tour eindigt op 24 juli in Parijs. Het is op papier de zwaarste Tour in jaren met vooral een zeer pittige slotweek. (NRC)