Vice-voorzitter van de FIFA neemt ontslag

Onderzoek tegen van corruptie beschuldigde Jack Warner gestaakt.

De geschorste vice-president Jack Warner heeft gisteren zijn ontslag bij wereldvoetbalbond FIFA ingediend. De Trinidadiaan zou betrokken zijn bij een omkopingsschandaal rond de Qatarese FIFA-presidentskandidaat Mohamed bin Hammam en werd voor de duur van het onderzoek geschorst. Door zijn schorsing was Warner al zijn voorzitterschap van de CONCACAF, de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika, kwijtgeraakt.

De wereldvoetbalbond stelt het ontslag van Warner te accepteren en de „gebeurtenissen die tot zijn ontslag hebben geleid” te betreuren. Omdat Warner ontslag neemt, worden alle onderzoeken van de ethische commissie tegen hem gestaakt. Volgens FIFA wordt de „aanname van onschuld” gehandhaafd.

Warner werkte bijna dertig jaar voor de FIFA. Hij was eerder ook minister in Trinidad en Tobago.

Een onderzoek naar de recentelijk herkozen voorzitter Sepp Blatter werd eind mei gestaakt, omdat hij volgens de commissie corruptie binnen de wereldvoetbalbond niet oogluikend heeft toegestaan. (AP)