Verandert dit ons internet?

Icann presenteerde de verruiming van extensies gisteren als „de grootste gebeurtenis sinds de oprichting van .com” . De vraag is of dat klopt. Niemand weet hoe dit besluit onze internetomgeving zal veranderen, óf het iets zal veranderen. Zo zijn onlangs bijgekomen extensies als jobs, travel en museum minder populair dan verwacht. En een aantal grote bedrijven heeft al wel interesse getoond de bedrijfsnaam als extensie te registreren, maar het is de vraag of zij dat ook echt zullen doen. Voor bedrijven is het pas zinvol als ook anderen een extensie registreren en de consument het systeem betrouwbaar genoeg acht. Tot het zover is wachten bedrijven liever af. Maar er wordt ook rekening mee gehouden dat Icann zoveel aanvragen te verwerken krijgt dat het systeem vastloopt en faalt wegens gebrek aan vertrouwen.