Uitgelicht

Chasing Liberty (Andy Cadiff, 2004, VS). Komedie varieert op een van de meest romantische films aller tijden: Roman Holiday (William Wyler, 1953). Daarin speelt Audrey Hepburn een prinses die voor een dag al haar verplichtingen ontvlucht en door journalist Gregory Peck wordt rondgeleid in Rome. De beroemde scooterscène waarin Hepburn bij Peck achterop zit, met haar armen om hem heen, wordt hier regelrecht geciteerd. Nu is het een Amerikaanse presidentsdochter die, in Praag, weet te ontkomen aan alle beveiligingsmensen. Met Mandy Moore, Matthew Goode. Net5, 20.30-22.50u.

Crocodile Dundee (Peter Faiman, 1986, Australië). Onverwachte internationale bioscoophit is een flauwe komische avonturenfilm met televisiekomiek Paul Hogan als laconiek ongeschoolde krokodillenstroper uit de Australische binnenlanden, die zich verbaast over de tegennatuurlijke jungle van New York. Werd vervolgd. RTL7, 20.30-22.30u.

Informatief

Opium op Oerol. Dagelijks magazine over het festival op Terschelling. Cornald Maas praat met Hanneke Groenteman over Viva la Naturisteracion!, een voorstelling over een betere en schonere wereld waarin naturisme een troef is. verder theatermaker Tjon Rockon over zijn voorstelling Free Mason en zangeres Janne Schra die haar geluid van Oerol laat horen.Ned.2, 18.40-19.20u.

Folter – Made in USA. Franse documentaire uit 2010. Kunnen leden van de regering-Bush wegens oorlogsmisdaden vervolgd worden? Marie-Monique Robin onderzoekt in deze film de mechanismen die hebben geleid tot foltering door de Verenigde Staten in Afghanistan, Guantánamo en Irak. Daarbij maakt ze gebruik van niet eerder openbaar gemaakt archiefmateriaal en laat ze prominente getuigen aan het woord. Arte, 20.15-21.40u.

Spraakmakende zaken: Geert Dales en het InHolland-drama. Hbo-onwaardige diploma’s, slechte kwaliteit van onderwijs en buitensporig declaratiegedrag van de bestuurders. De stroom van negatieve publiciteit over Hogeschool InHolland blijft aanhouden. Paul Rosenmöller in gesprek met Geert Dales, die in oktober vorig jaar moest aftreden als bestuursvoorzitter. Hoe kijkt hij terug op zijn ontslag? Hoe kon het zo misgaan en in hoeverre voelt hij zich verantwoordelijk? Ned.2, 21.25-22.00u.

Amis, willkommen! Amis, go home! Documentaire over de achtergronden rond Frankrijks besluit om zich in 1966 uit de commandostructuur van de NAVO terug te trekken en de aanwezige Amerikaanse militairen te sommeren binnen een jaar te vertrekken.Arte, 21.40-22.35u.

Louis Theroux: African hunting holiday. Een jachtsafari in Afrika is voor vele rijke Amerikanen het ultieme luxeavontuur. Wie er een flinke smak geld voor over heeft, kan zich in Afrika volop uitleven in een schietkraam vol groot wild. Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns: alles kan, al hangt er wel een prijskaartje aan.Canvas, 22.05-23.05u.

Het uur van de wolf: Met extra liefde. Vorig jaar maakten Paul Cohen en Martijn van Haalen voor NTR Podium Twee mannen en een orkest, een portret van het 30-jarige Orkest van de Achttiende Eeuw. Voor deze uitzending maakten zij aanvullende opnamen en monteerden uit oud en nieuw materiaal een nieuwe film. Ned.2, 23.00-23.50u.

Ticket to Paradise. Tweede deel van documentaire over de vele huwelijken tussen Thaise vrouwen en Denen in Ty, een streek in het noorden van Denemarken.Canvas, 00.00-00.58u.

Amusement

Taratata - fête de la musique. Vier uur durend muziekprogramma vanaf het Paleizenplein in Brussel. Verdeeld over twee podia treden er honderdveertig artiesten op. Onder hen Aloe Blacc, Chico and the Gypsies, Colonel Reyel, Julien Doré, Christophe Maé, Ziggy Marley, Yannick Noah, Julian Perretta, Sexion d’Assaut, Martin Solveig en Selah Sue. TV5, 21.03-01.03u.

The Pacific. Tweede aflevering van tiendelige serie van de makers van Band of Brothers over de strijd van de Amerikanen tegen de Japanners in de Stille Oceaan gedurende WO II. De serie weeft de afzonderlijke verhalen van drie mariniers door elkaar. Vanavond: nadat sergeant Basilone (Jon Seda) en de anderen op Guadalcanal zijn geland, moeten ze met een tekort aan munitie en zonder bevoorrading een superieure vijand het hoofd zien te bieden.Canvas, 21.15-22.05u.

Radio

Radio 6 live: Schatten van de Caribbean. Joep Pelt en Leo Knikman zoeken op Jamaica de oorsprong van soundsystems, bezoeken vooraanstaande reggae- en dancehall-artiesten en vragen zich af of reggae zich nog ontwikkelt en of er nog toekomstmuziek in Jamaica zit.Radio 6, 23.02-01.00u.