Gewonde bij grote brand in Friese Lemmer

Boven de in brand staande loodsen waren vanmiddag grote rookwolken te zien. Foto Twitter / rintjeritsma

In het Friese Lemmer woedde de afgelopen uren in een aantal loodsen van een watersportbedrijf een grote brand. Eén persoon raakte als gevolg van de brand lichtgewond.

De brand brak om ongeveer half twaalf uit in drie loodsen van een watersportbedrijf aan de Plattedijk. Volgens ooggetuigen is één loods vol met boten in vlammen opgegaan. De politie in Friesland liet vanmiddag op Twitter weten dat één persoon bij de brand gewond is geraakt omdat hij rook binnen kreeg. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het is nog niet bekend waardoor het vuur is ontstaan. De brandweer doet daar momenteel onderzoek naar. Rond half twee gaf het brandweer het sein ‘brand meester’ en werd bekend dat metingen geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen hebben aangetoond.

    • Pim van den Dool