Kortkolom sport

Geschorste bestuurder Warner weg bij FIFA

Zürich. De geschorste vicepresident Jack Warner heeft gisteren zijn ontslag ingediend bij wereldvoetbalbond FIFA. De bestuurder uit Trinidad en Tobago zou betrokken zijn bij een omkopingsschandaal rond de Qatarese FIFA-presidentskandidaat Mohamed bin Hammam. Warner werd voor de duur van het onderzoek geschorst. Door zijn schorsing was Warner al zijn voorzitterschap kwijtgeraakt van de Concacaf, de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben. Door het ontslag worden alle onderzoeken van de ethische commissie van de FIFA tegen Warner afgesloten. (AP)

Naomi van As niet bij Champions Trophy

Nieuwegein. Hockeyinternational Naomi van As heeft afgezegd voor het toernooi in de Champions Trophy dat zaterdag in Amstelveen begint. De speelster van Laren heeft een blessure aan haar enkel en scheenbeen. Dat heeft de hockeybond bekendgemaakt. Haar clubgenoot Merel de Blaey is opgeroepen als vervangster. Volgens teamarts Conny van Bentum zijn de lichaamsdelen overbelast en moet Van As een week rust houden. De sterspeelster hoopt op tijd fit te zijn voor de EK eind augustus in Duitsland. Daar moet Nederland zich plaatsen voor de Spelen. Een tweede plaats op de EK is genoeg, tenzij Groot-Brittannië zich plaatst voor de finale, dan is een derde plaats voldoende. (NRC)

Vijf Nederlanders voor Rabobank naar de Tour

Utrecht. Rabobank neemt vijf Nederlanders mee naar de Tour de France. Naast kopman Robert Gesink maken Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Lars Boom en Maarten Tjallingii deel uit van de selectie. Ook de Spanjaarden Luis Leon Sanchez, Juanma Garate en Carlos Barredo en de Duitser Grischa Niermann gaan op 2 juli van start. Een podiumplaats voor kopman Gesink is het hoofddoel. Hij wordt in het hooggebergte bijgestaan door Mollema, Ten Dam en de drie Spanjaarden. (Novum)

Akkoord Aikman en Japanse hockeybond

Rotterdam. Hockeytrainer Siegfried Aikman heeft vorige week een akkoord bereikt met de Japanse hockeybond over een afvloeiingsregeling. Dat is vier maanden na zijn ontslag als bondscoach. Eerst wilden de Japanners geen regeling treffen over zijn contract dat nog anderhalf jaar doorliep. Beide partijen hebben nu een compromis gesloten. (NRC)